Gazdaság

Szó, lá, ti

Remek és üde megjelenésű bort penderítünk a Borpultra máma.












Szó, lá, ti 1



Szó, lá, ti 2
Szó, lá, ti 3

Tavasz a tavaszban ez a bor, melyet jó szívvel ajánlunk e fura és kellemes téli tavaszban akár egy kerti grillezéshez is, füstölt, fehér húsú halakhoz, hasonló szárnyasokhoz, parenyicához, miközben a bokrok alatt megtévedt rigók próbálják szexuálisan abuzálni egymást a globális felmelegedéstől feltüzelve.

Ez az egyik legjobb bornév és címkeötlet, amit mostanában láttunk. Szólát ugye Egerszólát, pompás termőtáj, mely mintha több virágos illatot-aromát és nagyobb koncentrációt adna az itt növő boroknak, mint a kozmosz egyéb részei. Egerszólát és az olaszrizling jegyesek, ez egy állandósult szókapcsolat, mint a móri ezerjó, a hortobágyi húsos palacsinta, a stíriai metélt, a szarajevói merénylet, a kacsalaki rejtély vagy a csodálatos kalucsni.

Mármost a címkén pipacsok hullámzanak könnyeden, és azt szolmizálják hogy szó, lá, ti. Víg és egyszerű kis motívum ez; a palackban rejlő olaszrizling súlyosabb eset, mint amit a címke ígér, többszólamú és hosszú lecsengésű darab, de miért ne lehetne valami könnyed és koncentrált egyúttal?

Gál Lajos, a szelíd és tudós hajlamú borász teljesen modern és kiegyensúlyozott, színes borokat komponál 8 hektáron Egerben, e kis országnyi borvidéken, hol vöröset és fehéret egyaránt kibontanak ez ezerféle talajból az itt felette nagy számban nyüzsgő tehetséges bormesterek.

Világos aranysárga szín, remek, nem éles savak, illatban-ízben szép újhordó. Telt test, vajas faktúra, a 180 literes médium újhordó kilenc hónap alatt hordta (kihordó) e szép, magas kvalitású, az erős egri mezőnyben is jelentős bort, melynek fő vonása illatban-ízben a gyümölcsösség. A Szóláti 2500 forintos bruttó áron fogy vészes sebességgel; szaladjon, ki szólátival szeretne szolmizálni.

Szóláti 2005, Gál Lajos Pincészete. Világos aranysárga szín, remek, nem éles savak. Füstölt, fehér húsú halakhoz, hasonló szárnyasokhoz, parenyicához. › 2500 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik