Gazdaság

Trend nélküli kereskedésre számítanak a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,48 pontos csökkenéssel, 24 831,84 ponton nyitott kedden. A pénteki záróértékhez képest ez 0,05 százalékos gyengülés.

Az év első kereskedési napján trend nélküli kereskedésre számít Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője. Az amerikai piacok kedden a Gerard Ford amerikai elnök halála miatt elrendelt gyásznapon zárva tartanak, emiatt a globális piacokon is mérsékelt forgalom lesz – mondta a szakember.

A szakember elmondta, hogy a december 31-én lehívott Graphisoft opció – amellyel a Nemetschek megszerezte a Graphisoft 54,3 százalékát – a papír árfolyamát nem befolyásolja érdemben, hiszen a piac ezt már beárazta. A Graphisoft akvizíciója már 2006. december 21-én a társaság részvényesei által adott vételi opció lehívásával lényegében megvalósult. A szakember csak a hét végén várja, hogy a kereskedés visszatér a normális mederbe, addig fontos piacbefolyásoló hírek nem várthatók – mondta Suppan Gergely.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24 844,32 ponton zárta a 2006-os esztendőt pénteken, 122,72 ponttal, 0,50 százalékkal magasabban az előző napi értéknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik