Gazdaság

Folytatódhat az optimizmus a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,89 pontos csökkenéssel, 22 866,72 ponton nyitott szerdán. A keddi záróértékhez képest ez 0,25 százalékos gyengülés. A Quaestor Befektetési Rt. üzletkötője szerint folytatódhat az optimizmus szerdán.

A kedden tapasztalt emelkedés folytatódására számít Benyes Attila, a Quaestor Befektetési Rt. üzletkötője. A BUX kedden a 23 ezer pontos ellenállási szint közelében zárt, és biztató jelek vannak arra, hogy ezt a szintet szerdán átlépi. Az optimista hangulatot fokozhatja az amerikai tőzsdeindexek előző napi emelkedése is – fejtette ki a kereskedő.

Benyes Attila várakozása szerint az OTP folytathatja jó szereplését, a papír árfolyama a 7800 forintos szinthez közelíthet, ott azonban már komoly eladási nyomásra lehet számítani. Az utóbbi napokban kritikusan alacsony árszintre jutott gyógyszeripari papírok ára is emelkedhet. A Mol erősödését azonban továbbra is korlátozza az olaj világpiaci árának csökkenése, ami kedvezőtlenül hat az energiaszektor részvényeire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik