Gazdaság

Kötelezőt online – számoljon velünk!

Az október 30-án közzétett kötelezőbiztosítási tarifákat mostanra már minden nagyobb internetes alkuszcég keresőprogramja feldolgozta. A két legnagyobb társaság kalkulátora a FigyelőNetről is elérhető, ezek segítségével bárki kiszámolhatja jövő évi, személyre szabott kötelezőbiztosítási díját.

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban a tarifák összességében még tovább bonyolódtak, miközben új szereplő is beszállt az ügyfelekért folytatott versenybe – állapítja meg a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.

A szövetség szerint a szakértők többsége úgy véli, hogy a gazdasági helyzet miatt az ügyfelek árérzékenysége is növekedett, így a biztosítást váltók létszáma a tavalyi 360 ezerről akár félmillióra is bővülhet az idén. A Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. 400-500 ezer, a Biztosítás.hu pedig 350 és 500 ezer közé teszi a biztosítót váltók számát.

Számoljon velünk!

A könnyebb tájékozódás érdekében több alkuszcég online kalkulátort is indított: a FigyelőNet Pénzközpont aloldalán a két legnagyobb alkuszcég számolóprogramját érhetik el az olvasók (a Biztosítás.hu programját már csütörtöktől, a Netrisk.hu programját várhatóan péntektől), illetve indíthatják el az átszerződés procedúráját.

Az online kalkulátorok sikerét mutatja, hogy a 2007. évi kampány első napján, november 1-jén, a Biztosítás.hu internetes biztosítási portálon például ezernél több kötés született, ami közel 40 százalékkal haladja meg az előző évit. Bár a cég szerint ez beleillik abba a tendenciába, miszerint évről-évre egyre többen váltanak interneten keresztül biztosítót, ez a növekedés mégis meghaladja a várakozásokat.

A KÖBE lesz a nyertes?

A Biztosítás.hu az első ezer kötésüket elemezve megállapítja, hogy a KÖBE már most láthatóan jól szerepel, amit annak tulajdonítanak, hogy a díjait non-profit jelleggel kínálja. Az Uniqa második helyét viszont várakozásokon felülinek titulálják. Az új belépőként belépő Signal jó szereplését az egyes szegmensek kifejezetten jó árazásának tudja be a cég. A MÁV és a Posta esetében ugyanakkor megjegyzik: kissé visszaestek ugyan, de kedvezőnek mondható díjaikkal továbbra is a szokás szerint drága nagyok előtt vannak.

A Biztosítás.hu első ezer kötése után arra számít, hogy a legtöbb ügyfelet a KÖBE szerzi majd meg, amelyet az Uniqa, Signal, MÁV és a Posta követ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik