Gazdaság

Elnézést kért a Sony menedzsmentje

egy tokiói sajtótájékoztatón a cég gyúlékony akkumulátorai miatt.

A ceremónián az igazgatóság a szavak mellett enyhe meghajlással fejezte ki megbánását. A meghajlás azonban hírügynökségek szerint a japán kulturális normákhoz képest nem volt elég meggyőző. Egyrészt mert ülve történt, másrészt, nem volt elég mély, így inkább folytatása annak a tagadó álláspontnak, amelyet a Sony az egész ügy során képviselt.

Egymilliárd darabra nőhet
az idén a mobilpiac. A harmadik negyedévben világszerte 254,9 millió mobiltelefon talált gazdára, 7,9 százalékkal több, mint a második negyedben. Ha a tendencia folytatódik, az egymilliárdos álomhatár elérése nem tűnik irreálisnak.

Felvásárolta a MetaSolv Software-t az Oracle
– jelentették be kiemelt fejleményként a cég OpenWorld elnevezésű éves konferenciáján. A hírközlési és médiaágazati szolgáltatói üzemviteli rendszereket támogató megoldások vezető szállítójáért 220 millió dollárt fizet az Oracle.

Az Amazon nyereségcsökkenést
kénytelen elkönyvelni; a világ második legnépszerűbb online boltjának harmadik negyedévi adózott nyeresége csupán 19 millió dollár, ami 37 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól. Amazon válaszul beruházásainak növekedési ütemét készül visszafogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik