Gazdaság

Hét magyar cég a régióban leggyorsabban növekvők között

Régiónk leggyorsabban növekvő technológiai vállalatainak 50-es listáján a legjobb helyezést az integrált munkaerő-közvetítési szolgáltatásokat nyújtó CVO Group szerezte meg. A magyar cégnek a lista 10. helyét sikerült megszereztnie a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. Technology Fast 50-es listáján - jelentette be Kígyós Zsuzsa, a cég pénzügyi tanácsadás igazgatója.


Kiválasztás

A győzteseket a 2001-2005-ös időszakra jellemző százalékos árbevétel-növekedés alapján választják ki. A Technology Fast 50 esélyeseinek 2001-től kezdve legalább 50 ezer euró árbevétellel és közép-európai székhellyel kell rendelkezniük, illetve olyan saját technológiával, amely jelentős mértékben hozzájárul az eredmény eléréséhez.

A Deloitte által készített Technology Fast 50 listán a közép-európai technológiai vállalatokat öt éves árbevétel-növekedésük alapján rangsorolják. Rögtön a CVO Group után a 11. helyen szintén magyar cég áll, a Xapt Hungary információ-technológiai vállalat, amelynek fő tevékenysége a Microsoft Dynamics integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítése, bevezetése, oktatása.


A listára az idén hét magyar cég került fel: az említetteken kívül a HáziPatika.com Kft., a Sense/Net Ltd., a Point System House Ltd., a kirowski Rt. illetve az Adaptive Recognition Hungary Inc.


Lengyelek az élen


Az idei Technology Fast 50 verseny első díját a lengyel Blue Media Sp.z o.o. nyerte, amely a telekommunikáció, a bankszektor, illetve a pénzügy területén alkalmazza az információs technológiát.


A nyertes cég öt év alatt 7591 százalékos árbevétel-növekedést ért el és ennek köszönhetően a tavalyi 10. helyről a nyertes pozícióba emelkedett. A Technology Fast 50 listán szereplő cégek átlagos árbevétel-növekedése 842 százalék volt.


A második helyezett a szintén lengyel Travelplanet.pl internetes utazási iroda 7379 százalékos növekedéssel, a harmadik pedig a cseh e-vásárlási szolgáltatásokat nyújtó Internet Mall, a.s. melynek árbevétele 3945 százalékkal nőtt az elmúlt 5 évben.


A feltörekvő reménységek


A verseny másik, úgynevezett “Rising Star” kategóriájában az első kilenc helyen négy magyar vállalat végzett. Ebben a kategóriában olyan cégek kerülnek jelölésre, amelyek kiemelkedő sikereket értek el, viszont túl rövid ideje – 3-5 éve – vannak jelen a piacon ahhoz, hogy nevezhessenek a Fast 50 versenyre és a 2002-es árbevételük meghaladta a 30 ezer eurót.


A “Rising Star” kategóriában első helyen az önálló szoftverfejlesztéssel foglalkozó magyar Alerant Information Technology Inc végzett. Őt követi egy másik magyar cég, az Onlinet Ltd., illetve a cseh Invia.cz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik