Gazdaság

Az olajárra figyel a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,52 pontos emelkedéssel, 21.897,29 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,14 százalékos erősödést jelent. A BUX irányát kedden - a nyersolajár alakulásának függvényében - a Mol árfolyammozgása határozhatja meg.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint összességében semleges, kisebb elmozdulások várhatók a Budapesti Értéktőzsdén, de a Mol meghatározó hatással lehet az indexre. A nyersolaj árának alakulása nagymértékben befolyásolja kedden is a részvénypiacokat. Amennyiben folytatódik a csökkenő trend, a Mol árfolyama is tovább csúszhat lefelé, ami viszont a BUX esését eredményezheti – mondta a CIB Bank elemzője.

A Standard and Poor’s hétfőn stabilról negatívra rontotta a Magyar Telekom adósbesorolásának kilátását. Dobár Péter szerint a keddi kereskedést ez már nem fogja befolyásolni. A vezető részvények közül az OTP továbbra is enyhén felülteljesítheti a piacot. A Synergon kereskedését – a társaság közgyűlésére való tekintettel – a keddi napra felfüggesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik