Gazdaság

Fújd fel!

Mindössze rövid ideig lakik valahol, mégis szeretne kényelmesen élni átmeneti otthonában? Miért vásárolna bútorokat, ha néhány hónap múlva a költöztető brigádnak kell fizetnie a szállításért? Vegyen inkább felfújható bútorokat!

Az Egyesült Államokban valóságos iparág alakult már ki a vándoréletet élő emberek lakhatására szakosodva, de természetesen már Magyarországról is rendelhetünk táskába csomagolható ágyakat, foteleket, ha nem is fillérekért, de a hagyományos bútoroknál jóval olcsóbban. Például egy felfújható fotelhez ma már 4-6 ezer forintért is hozzájuthatunk (plusz postaköltség). Ez ideális darab lehet az amúgy már bútorozott lakások gazdái számára is, olyan helyzetekben például, amikor nincs már hová leültetni a sok vendéget. A sereg távoztával aztán kiengedhetjük a levegőt, s az összehajtogatott műanyagdarabot eltehetjük a szekrénybe a következő vészhelyzetig.

Hasonlóan helytakarékos megoldás az AeroBed ágy is, amelyet ráadásul nem is hagyományos módon, lábbal kell felfújni: a komfortfokozat-szabályozóval csak be kell állítani, hogy milyen kemény legyen, és az ágy automatikusan – körülbelül három perc alatt – felfújja magát. Hasonlóan egyszerű a leeresztése is, ez alig egy percet vesz igénybe, és azután már be is gyömöszölhetjük a mellékelt kistáskába. Többféle méretben is kapható, s létezik magasított változatú és kétszemélyes (francia) felfújható ágy is. Az önfelfújó képességnek köszönhetően akár mindennapos használatra is tökéletes lehet, hiszen így ébredés után el tudjuk tenni a fekvőhelyet, nem kis helyet spórolva meg ezzel a lakásban. Sőt, akár irodában is használható: ha éjszakába nyúlóan elhúzódna a munkánk, és szeretnénk egy picit pihenni, csak le kell szaladnunk érte a kocsi csomagtartójába.

Ha már az irodáról esett szó, a hosszú ülőmunkát végzőknek jöhet kapóra a Sit’n’Gym felfújható ülőlabda, amely ideális a gerinckímélő aktív ücsörgéshez, hiszen a használója rákényszerül az egyenes testtartásra. Mint sporteszközt is használhatjuk tornagyakorlatok
végzéséhez, akár két tárgyalás között. Egyedi hangulatot varázsol az irodába, az otthoni dolgozószobába – vagy akár az iskolába, óvodába, merthogy létezik kifejezetten gyerekeknek szánt változatban is. Attól nem kell félni, hogy a labda elgurul, az alján ugyanis aprócska „lábacskák” vannak. Az ülőlabda további előnye, hogy – hasadásmentes anyagának köszönhetően – nem robban szét, mint egy lufi vagy egy durrdefektes autógumi, így ha valamelyik „jóindulatú” kolléga netalántán kiszúrná, csak szép lassan ereszt le.


Fújd fel! 1

Fújd fel! 2


Fújd fel! 3

Fújd fel! 4

Fújd fel! 5
SIT’N’GYM FELFÚJHATÓ ÜLŐLABDA


Kinek? Főleg ülőmunkát végzőknek. Mennyiért? 5-8 ezer forint (méretfüggő). + Gerinckímélő aktív üléshez és tornagyakorlatok végzéséhez is használható; apró „lábacskák” akadályozzák meg a labda elgördülését. – Eleinte hiányozni fog a háttámasz.



Fújd fel! 2


Fújd fel! 3

Fújd fel! 4

Fújd fel! 5AEROBED GOMBNYOMÁSRA FELFÚJÓDÓ ÁGY
Kinek? Helyspórolóknak, vándoréletűeknek. Mennyiért? 99-299 dollár (20-90 ezer forint). + Három perc alatt felfújódik; szabályozható keménységi fokozat. – A klasszikus fabútorok hívei számára kezdetben szokatlan lehet.

Fújd fel! 2


Fújd fel! 3

Fújd fel! 4

Fújd fel! 5

FELFÚJHATÓ FOTEL
Kinek? Lakhelyüket gyakran változtatóknak. Mennyiért? 19-25 dollár (4-6 ezer forint). + Többféle színben kapható; könnyen szállítható. – Magyarországon ma még szokatlan ilyenen fogadni a vendégeket.


Fújd fel! 1

Fújd fel! 5


Netszörf


Felfújható tárgyak portálja: Amit a felfújható sátrakról, játékokról, reklámtárgyakról tudni kell. http://www.felfujhato.hu
Felfújható Lap: Színvonalas felfújható linkgyűjtemény http://felfujhato.lap.hu
Hátfájás: Akinek gyakran fáj a háta, jól teszi, ha felkeresi ezt az oldalt, ahol a különböző gerincbetegségekről és gyógymódokról olvashat.
http://www.medismart.hu/cikk.php3?kulcs=73

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik