Gazdaság

Lemondott a Sun Microsystems

vezérigazgatói posztjáról Scott McNealy, a cég egyik alapítója, s lényegében helyet cserél Jonathan Schwartz elnökkel.

Az IT-cég közleménye tervezett utódlásként adott hírt a váltásról.

A Fujitsu Siemens Computers magyar leánycége
közel 30 százalékkal, 11,5 milliárd forintra növelte árbevételét az előző pénzügyi évben. Poros Gábor ügyvezető igazgató idén is hasonló növekedést tervez. Az óriáscég régiós elnökhelyettese, Tony Rozwadowski szerint egy főre vetítve a magyar a legerősebb fogyasztói piac a régióban. Az orosz fogyasztási boom miatt Oroszországban és Lengyelországban hozott létre üzemeket a cég.

Felvevővé varázsolja a PC-t a Yahoo Go for TV
nevű új, ingyenes szoftvere. Tévéadás vételére alkalmas videokártya és a szoftver segítségével kiváltható a drága asztali DVD rekorder.

Jogtisztaságot ellenőriz a Windows új frissítése,
ami az automatikus frissítések során felkerül több millió amerikai gépre is. Jelenleg csak figyelmeztető üzeneteket kap az XP felhasználó, de aki a Vistából próbál kalózmásolatot használni, az számos funkciót nélkülözni kénytelen majd.

Telepített Windowszal árulja néhány Apple viszonteladó
a Macintosh új notebookjait. A gyártó ugyanakkor nem tervezi hivatalosan támogatni a Microsoft operációs rendszerét.

Ázsiából érkezik az e-mailben
továbbított kéretlen reklámok legtöbbje. A Sophos felmérése szerint az összes spam 43 százaléka származik erről a földrészről, míg Észak-Amerikából csupán 26 százalék.

Növekszik a legális zeneletöltések száma.
Az EMI adatai szerint a cég oldalairól 150 százalékkal több zeneszámot vásároltak: az online letöltésekből beérkező bevétel már több mint 5 százalékkal részesedik a cég zenei részlege által lebonyolított forgalomból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik