Gazdaság

Pillantás a hídra

Akár az irodájából is megfigyelheti egy beruházás megrendelője a kivitelezés folyamatát az interneten keresztül egy ilyen célra kialakított webkamerás rendszer segítségével.












Pillantás a hídra 1



Pillantás a hídra 2

Pillantás a hídra 3
Pillantás a hídra 4

Az RG Stúdió által fejlesztett IRISZ-t alkalmazzák jelenleg a dunaújvárosi Duna-híd kivitelezésénél, amelyet bárki nyomon követhet az építkezés honlapjáról (www.dunaujhid.hu/webcam.html). „A helyszínen lévő, szélsőséges időjárási körülmények között is jól működő öt kamera önálló GPRS kapcsolaton keresztül csatlakozik a pécsi irodánkhoz, és az egész rendszer egy virtuális magánhálót alkot” – magyarázza Erős Gábor, az RG Stúdió ügyvezetője. Így az irodából az egész rendszer ellenőrizhető, és egy esetleges műszaki hiba távolról is beazonosítható.

A kamerák képfrissítési gyakoriságát az adott helyszín internet-hozzáférésének sávszélessége befolyásolja. Ahol van lehetőség szélessávú internet kiépítésére, ott akár mozgókép küldésére is képes az IRISZ, GPRS esetén pedig bizonyos időközönként kaphatunk képeket az aktuális helyzetről. A cég legújabb fejlesztése egy erdészeti nagyvállalat megrendelésére készült, ahol a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt napenergiával üzemelnek a kamerák, és a képek továbbítását pedig Wi-Fi kapcsolattal oldják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik