Gazdaság

Digitális útravalók

Bizonyára tapasztalták már az olvasás szerelmesei, hogy milyen kényelmetlen lehet egy vastagabb regényt tömegközlekedési eszközökön olvasni, ha nem az ülve utazók szerencsés táborába tartoznak.

SONY READER PRS-500


Kinek? Azoknak, akik szeretnek utazás közben olvasni. Mennyiért? 350 dollár (70 ezer forint). + Remek képminőség. – Nincs keresőfunkció.

Digitális útravalók 1


Digitális útravalók 2

Digitális útravalók 3

Digitális útravalók 4

 

 

 

 

 

 

 

MOBIBLU CUBE DAH-1500I
Kinek? Aki szereti a zenét és a miniatűr dolgokat. Mennyiért? 160 dollár (32 ezer forint).
+ Egy apró zsebben is elfér. – Az FM rádió vétele gyenge.

Digitális útravalók 1


Digitális útravalók 2

Digitális útravalók 3

Digitális útravalók 4


 

 

 

 

 

COBY TF-DVD7050
Kinek? Filmrajongó utazóknak. Mennyiért? 130 dollár (26 ezer forint). + Sok tartozék jár hozzá. – Az akkumulátor csak két óráig bírja feltöltés nélkül.

Digitális útravalók 1


Digitális útravalók 2

Digitális útravalók 3

Digitális útravalók 4

 

 

 

 

 


Digitális útravalók 13

Digitális útravalók 4

Azonban sokszor még az állva töltött időt sem akarja elpazarolni a megrögzött olvasó – ebben segít a Sony új elektronikus könyvolvasója. A Reader különlegessége, hogy nem LCD kijelzőt, hanem speciális, mikrokap­szulákból álló elektronikus papírt használ, amely a valódi papírhoz nagyon hasonló élményt nyújt. Az oldalak különböző fényviszonyok mellett is jól olvashatók, ugyanakkor a masinának nincs háttérvilágítása, és így a szemünk sem fárad el olyan gyorsan. A kisebb könyv méretű kütyüvel egyhuzamban több mint tízszer lehetne elolvasni Harry Potter legújabb kalandjait, mivel a különleges technológiának köszönhetően az akkumulátor csak lapozáskor fogyaszt áramot, és így akár 7500 oldalt is elolvashatunk egyszerre, ha bírjuk szusszal. A hordozható mini-könyvtár (alapbeállításban hetvennél több könyv is ráfér) tervezésekor az idősebb generációra is gondoltak, mivel a betűméret gombnyomásra megnagyítható, és a könyvek mellett a PDF-dokumentumok olvasását is megkönnyíti. Megjelölhetjük, hol fáradtunk bele az olvasásba, sajnos azonban hiányzik belőle a keresőfunkció, ami pedig nagy előnyt nyújthatna a hagyományos könyvvel szemben, és persze azok is ragaszkodnak majd a papír illatához, akik feljegyzéseket készítenek a szöveg mellé.

Aki inkább a filmeket szereti, annak a Coby tábla alakú DVD-lejátszója keltheti fel az érdeklődését. A 18 centiméteres képátmérőjű lejátszóval hosszú utakon sem fogunk unatkozni, bár arra érdemes odafigyelni, hogy az akkumulátor csak mintegy két óráig működik feltöltés nélkül. Ugyanakkor meglepően sok tartozékot mellékelnek a hordozható mozi mellé. Így akár az autóban is tudjuk áramforrásról használni, különösen a fejtámlára akasztható tartótáskával. Fejhallgatóból kettő is van a csomagban. Ha pedig baráti társaságban szeretnénk filmet nézni, tévéhez is csatlakoztathatjuk a kis eszközt, csak össze ne vesszünk azon, hogy kinél legyen a távirányító. A készülékkel MP3-fájlokat is lejátszhatunk.

Aki azonban kifejezetten zeneszámokat szeret hallgatni, annak érdemes inkább egy MP3-lejátszóban gondolkodnia. A Mobiblu nevű, mindössze 24 milliméteres kockába akár már 32 órányi MP3 zeneszámot is betölthetünk, bár az akkumulátor csak 8-9 óráig tart ki. A zenén kívül FM rádiót is hallgathatunk, de a vétel minősége hagy még kívánnivalót maga után. A mellékelt fejhallgatópánttal a nyakunkban bizonyára kapunk majd jó néhány érdeklődő megjegyzést, de ezeket akár rögzíthetjük is a beépített mikrofonnal.






 


 


 






netszörf



Digitális Irodalmi Akadémia: A kortárs magyar irodalom jeles képviselőinek digitalizált műveit olvashatjuk. www.irodalmiakademia.hu

E-book áruház: Több tízezer elektronikus könyvet vehetünk meg és tölthetünk le erről az oldalról. www.ebooks.com
Film lexikon: Híreket, toplistákat, kritikákat olvashatunk a filmek világából, valamint tájékozódhatunk a legújabb DVD újdonságokról. http://filmlexikon.hu
Magyar Zenei Portál: Biográfiákat találunk magyar zenekarokról, és híreket zenével kapcsolatos témákban. www.music.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik