Gazdaság

Akt-trakta

Evett már embert? Ugye, nem? És evett már emberen? Nem próbálná ki? Talán megfontolja a kérdést, ha megtudja, egy budapesti ázsiai étteremben meztelen hölgy szolgál asztalként.












Akt-trakta 1



Akt-trakta 2

Akt-trakta 3
Új Évezred Ázsiai Étterem • Budapest XIV. kerület, Nagy Lajos király útja 71-75.
Akt-trakta 4

Ma már a Távol-Kelet ízeivel a fővárosban majdnem olyan gyakran találkozhatunk, mint a borjúpaprikással vagy a somlói galuskával. Ádáz harc túl az ázsiai éttermek között a vendégek kegyeiért. A zuglói Új Évezred étterem nemrég új frontot nyitott: pikáns ízek mellé pikáns tálalást is kínál a betérőknek. Az eredetileg főként kínai étlapot az új japán látványkonyha specialitásai teszik teljessé, bár a látvány korántsem csak a konyhára korlátozódik…

A kiváló japán mesterszakács a vendégek asztalai között készíti el az úgynevezett teppan jaki menüt, amely miszo levessel kezdődik, majd különleges előételek sorával folytatódik: szusik, szasimik, sült halgombócok, húsok követik egymást, desszertként pedig lapon sült jégkrémmel szolgál. Az étterem vezetői azt is megtanulták, hogy a férfi vendégek szívéhez nemcsak a gyomrukon át vezet az út. Extra parti-szolgáltatásukat igénybe véve ugyanis a népszerű előételeket egy meglehetősen alulöltözött – mondjuk ki: meztelen – hölgy testén tálalják hagyományos japán tradíció szerint. Ha valaki úgy érzi, ez inkább kínos, mint klassz, akkor mondjon nemet a különleges szolgáltatásra. Ettől még élvezheti a páratlan ízeket – például saját talpig felöltözött házastársa megnyugtató társaságában.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik