Az unió éves baromfihús-termelése 11 millió tonna, az állatok száma 1,7 milliárd, a teljes baromfiágazat állományának 70 százaléka körülbelül a csirke, 20 százaléka pulyka, 10 százalék az egyéb szárnyas. Az ágazat összesen félmillió embert foglalkoztat az EU-ban, az exportérték – 2004-ben – 5,63 milliárd euró volt.
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági szervezete (FAO) és az EU adatai alapján a legfőbb termelő Franciaország, ahol a baromfiüzlet éves forgalma 6 milliárd euró, a termelés 1,9 millió tonna, a fele a csirkehús, a baromfiállomány 275 milliós, az exportérték egymilliárd euró körüli. Spanyolország a második 1,35 millió tonnás hústermeléssel (ebből 1,05 millió a csirkehús), a termelési érték 1,67 milliárd euró. A baromfiállomány – zömmel csirke – 130 milliós. Nagy-Britanniában 1,6 millió tonnás a baromfiágazat termelése, a csirkeállományt 157 millióra becsülik.
Magyarországra a kimutatás 41 milliós baromfiállományt közölt, amiből 33 millió a csirke. Az éves export a Reuters által közölt adatok szerint 120 ezer tonna, ebből 1600 tonna csak a libamájkivitel, elsősorban Franciaországba. Fő exportpiacok a csirkehús-exportban: Németország, Svájc, Ausztria és Olaszország, a pulykahúsnál Nagy-Britannia, Hollandia, Svájc, Olaszország, Ausztria, Németország, a kacsa- és libahúsnál Németország.
