Gazdaság

Olcsóbbak lesznek a belépők a Sportarénába?

Az európai koncertpiac legnagyobb jegyértékesítő társasága, a CTS Eventim AG építheti ki a Papp László Budapest Sportaréna új rendszerét – tudta meg a Világgazdaság. Az állam több rendezvényt és olcsóbb jegyárakat szeretne.

Várhatóan a német CTS Eventim AG lesz a Papp László Budapest Sportaréna új jegyértékesítő rendszerének kiépítője. A lap információi szerint az évente 35 millió koncert-, színház- és sportbelépőt eladó társaság pályázatát ítélte a bírálóbizottság a legjobbnak. Az Eventimen kívül beadta ajánlatát az amúgy az Eventim csoporthoz partnerként csatlakozó hazai jegyértékesítő, a Ticket Express, a korábban kizárólagos értékesítő Ticketpro, valamint a Jegymester és az Interticket is.

A szerződés véglegesítése várhatóan a jövő héten megtörténik. A Budapest Sportaréna üzemeltetését ideiglenesen ellátó Rendezvénycsarnok Rt.-nél egyelőre nem kívánták kommentálni a döntést.

A nyílt értékesítési rendszerben az aréna új jegyirodája legfeljebb az összes jegy 30 százaléka felett rendelkezik majd, a maradék 70 százalékról az esemény szervezője dönti el, melyik forgalmazóval kíván szerződni – jelezte korábban Tibor Tamás, a Rendezvénycsarnok Rt. igazgatóságának elnöke. Korábban a Ticketpro kizárólagos jogot élvezett az összes belépő felett. Ezzel kapcsolatban a GVH később megállapította, hogy a Ticketpro Kft. olyan megállapodásokat kötött, amelyek alkalmasak voltak a verseny torzítására.

Görözdi György miniszteri biztos korábban azt nyilatkozta: terveik szerint a jövőben több rendezvénynek adhat majd otthont az aréna, az új rendszernek köszönhetően pedig olcsóbbak lehetnek a jegyek, mivel jelentősen mérséklődik az egységes jegyárusítás kizárólagos igénybevételéért fizetendő 12 százalékos jutalék

Ajánlott videó

Olvasói sztorik