Gazdaság

Világító zuhany

Kétségkívül befolyásolják a hangulatot az embert körülvevő színek, sőt, a környezetben előforduló árnyalatok megfelelő adagolása egyesek szerint nemcsak a lelki, hanem a testi panaszok enyhítésére is alkalmas.

Ezen felbuzdulva fejlesztett a különböző színű fényt kibocsátó zuhanyberendezéseket az amerikai Interbath cég: Electric Light Shower (ELS) nevű rendszerük célja, hogy fokozza, és e természetgyógyász módszerrel egészítse ki a tusolás élményét.


Világító zuhany 1

Színes vízsugarak.Gyógyító erő.

Az Interbath króm-nikkel ötvözet zuhanyfeje működés közben a vízzel együtt sárga, zöld vagy kék fénysugarakat szór a fürdőzőre. A beépített vezérlőrendszernek köszönhetően a felhasználók kétféle alkalmazás között választhatnak: a bőrükre hulló vízsugarak vagy folyamatosan változtatják színüket, vagy a tusolás teljes ideje alatt egyetlen kiválasztott színben fürösztik testüket.

Színes lencsékkel ellátott halogénlámpák állítják elő a fényt, amely üvegszálas kábeleket tartalmazó bonyolult optikai rendszeren át jut el az elektromosan szigetelt zuhanyrózsába. Ezen legkevesebb kétszáz, a víz kivezetésére szolgáló lyuk található, amelyek mindegyikéhez vezet optikai szál, vagyis fénysugár is.

A szerelvények szabványosak, azért akár egy átlagos fürdőszobába is beépíthetők, csupán a rögzített zuhanyrózsának muszáj legalább fél méterrel a fürdőző feje felett lennie a száloptika helyigénye miatt. A hatás feltétele továbbá, hogy a fürdőben a fénytust nem elnyomó, azaz igény szerint tompítható világítás működjön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik