Gazdaság

A PSZÁF leváltatja a Quaestor magánpénztár vezetőjét

A tapasztalt jogszabálysértések miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 300 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte Májer Zsoltot, a Quaestor Országos Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnökét, és kezdeményezte felmentését – közölte a PSZÁF.

A felügyelet megállapította, hogy a pénztár nyilvántartási rendszere nem alkalmas maradéktalanul a magán-nyugdíjpénztári feladatok ellátására, nem rendelkezik a jogszabályban előírt végzettségű befektetésekért felelős vezetővel. A vizsgálat megállapította, hogy a vizsgált időszakban a kassza nem kötött írásbeli megállapodást több pénztártaggal, holott azok befizetései már megérkeztek a számlájára. A Quaestor nem kísérte figyelemmel a foglalkoztatók elleni felszámolási eljárásokat, a tagokkal és az elhunyt tagok örököseivel történt elszámolásai nem feleltek meg a jogszabályoknak.

A PSZÁF 2005. július 13. és 22. között tartott átfogó helyszíni vizsgálatot a Qaestor Országos Magánnyugdíjpénztárnál, és a 2003. január elseje és 2005 júliusa közötti időszakot vizsgálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik