Gazdaság

Magyarországra koncentrál az F-Secure

A cégvezető szerint Magyarország a legfontosabb célpiaca a régióban az internetes biztonsági megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó F-Secure-nak – írja a Világgazdaság.

Ebben a viszonylag gyors gazdasági növekedés mellett szerepet játszik az is, hogy kisebb a hamis szoftverek aránya, mint a szomszédos országokban – tette hozzá Risto Siilasmaa, a társaság vezérigazgatója. Az internetes biztonsági piacon Európában meghatározónak számító társaságnak több hazai disztribútora van, és további viszonteladókat is keresnek. Az F-Secure a múlt héten jelentette be, hogy a Veracomp hazai képviselete számára is biztosítja a disztribúciós jogokat, a vállalat a finn cég termékeinek forgalmazása mellett technikai támogatással és oktatással is segíti a viszonteladók munkáját.

Világszerte gyorsan bővül az informatikai biztonsági piac, az IDC piackutató cég felmérése szerint 2007-re az it-biztonsági termékekből származó bevétel eléri a 14,4 milliárd dollárt. A jövőben a szervezett internetes bűnözés terjedése, az okos mobiltelefonokat támadó vírusok és a fejlett rejtőzködési technikát alkalmazó rosszindulatú kódok (rootkit) lehetnek a legkomolyabb informatikai biztonsági kihívások – véli Risto Siilasmaa. A finn cégnél az idén 60 millió euró körüli bevételt várnak, ez több mint 20 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik