Gazdaság

A Wal-Mart átvenné Magyarországon a Corát

A Wal-Mart amerikai kereskedelmi konszern át kívánja venni Magyarországon a belga Louis Delhaize Cora-üzletláncát – írta csütörtökön a Financial Times Deutschland.

A Wal-Mart állítólag már meg is vizsgálta a Cora-telephelyek üzleti mérlegeit, de egyik fél sem óhajtott nyilatkozni. A belga Delhaize-csoport hét Cora szupermarketet üzemeltet, a konszernnek azonban nem sikerült növelnie piaci részesedését, ezért le akar adni terheiből.

Lee Scott, a Wal-Mart főnöke a közelmúltban kelet-európai akvizíciókat jelentett be: konkrétan Magyarországot, Lengyelországot és Oroszországot említette. Scottnak az a véleménye, hogy Kelet-Európában több értelme van az átvételnek, mint lerakatok létesítésének, mivel a nemzetközi riválisok már elkezdték a piacok konszolidálását, és a térségben a kereskedelem átlagban évi 10 százalékkal növekszik.

Az elmúlt évben a Wal-Mart nemzetközi tevékenységéből csak az összforgalom 21 százaléka származott, 285 milliárd dollár értékben. Európában a Wal-Mart eddig csak Nagy-Britanniában és Németországban aktív, az utóbbiban veszteséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik