Gazdaság

Vége a textilvitának

admin
admin

2005. 09. 07. 14:59

Az EU 25 tagországa szerdán egyöntetű támogatását adta nagykövetein keresztül az EU bizottsága és Kína között a hét elején létrejött megállapodásra.

Az EU bizottságának szóvivője szerint széles körű politikai egyetértés alakult ki a raktárokban felhalmozódott kínai textiltermékek felszabadítására vonatkozó
megállapodás tartalmáról.

Az EU és Kína vezető kereskedelmi illetékese között hétfőn született megállapodás az európai vámraktárakban rekedt mintegy 80 millió kínai textilárú “felszabadításáról”. Peter Mandelson az EU kereskedelmi biztosa és Bo Hszi-lai kínai kereskedelmi miniszter között jött létre az egyezség. A megállapodás szerint a raktárokban lévő áru fele extrakontingens keretében juthat majd be az EU területére, a másik fele a jövő évi kvóta terhére. Ugyanakkor mód nyílik egyes áruféleségek más termékkvóták rovására történő elszámolására is.

A textilárut az unió azért nem volt hajlandó beengedni, mert az meghaladta az EU által júniusban bevezetett textilimport-kvóta mennyiségét. Remények szerint a jövő hét közepén már megkezdődhet a vámraktárakból a kínai textiltermékek elszállítása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.