Gazdaság

A fuvarozók nélkül is lép a kormány

Mivel a közúti fuvarozók és a kormány közötti megállapodás szinte csak kormányzati vállalásokat és intézkedéseket rögzít, ezért a kormány a fuvarozók esetleges aláírása nélkül is hozzálát azok megvalósításához.

Minderről Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára beszélt. Elmondása szerint a kormány képes egyoldalú vállalások megtételére. Szerinte ez esetben nincs kölcsönösségről szó, mivel a megállapodás tervezetben a fuvarozók szinte semmit sem vállalnak, csak a kormány. Ezért egy olyan megállapodást, ami csak a kormányzati vállalásokat rögzíti, azt a kormány saját hatáskörben is megteheti.

„Én kedd délután kettő órakor mindenképpen ott leszek a minisztérium könyvtártermében, hogy a kormány nevében aláírjam a megállapodást. Remélem, hogy mind a négy érdekképviselet vezetői is megjelennek” – hangsúlyozta az államtitkár.

Dénes András, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége(KKVSZ) főtitkára az MTI-nek elmondta: ott lesz kedden a minisztériumban, és szervezete nevében kész aláírni a megállapodást. Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkár-helyettese közölte: az egyesület elnöksége kedd reggel összeül, hogy a kérdésről tárgyaljon. A Fuvosz és a NiT Hungary vezetői délután még egyeztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik