Gazdaság

Továbbra is vételre ajánlja a MagyarTelt az Erste

Kedvező gyorsjelentése nyomán továbbra is vételre javasolja a Magyar Telekom részvényeit az Erste, és 1100 forinton állapította meg új célárfolyamát. Az éves prognózison ugyanakkor nem változtatott.

Az Erste lapunkhoz eljuttatott legfrissebb elemzése rámutat: a Magyar Telekom (MT) 23,4 milliárd forintos nettó eredményről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében, amellyel 16 százalékban felülmúlta az elemzői várakozásokat. Ebben a vártnál jobban teljesítő mobil-üzletágnak volt kiemelt szerepe, illetve annak, hogy 1,5 milliárd forinttal alacsonyabb adófizetési kötelezettség merült fel a társaságnál.

A menedzsment meglátása szerint a mobil-üzletágban érvényesülő kedvező trend a jövőben is folytatódhat, az erős versenyhelyzet ellenére is. Ami pedig az adóterhet illeti, a vezetőség úgy véli, hogy az a következő negyedévekben visszaállhat a korábban (például az első három hónapban) megszokott szintre.

Az Erste mindezek fényében nem változtatja a Magyar Telekomra vonatkozó éves prognózisát, de jó esélyt lát egy magas osztalék kifizetésére, és továbbra is vételre javasolja a papírt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik