Gazdaság

76,1 százalékkal növelte nyereségét a Brau

A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. az év első felében 688 millió forint adózás előtti nyereséget ért el, 76,1 százalékkal többet, mint a tavalyi év első felében.

A Magyar Tőkepiacban hétfőn közzétett, a magyar számviteli szabályok szerint készült gyorsjelentés 18,9 milliárd forint nettó árbevételről számolt be, ami 3,3 százalékos csökkenés a bázishoz képest. A Brau Union Hungária Rt. nem kötelezett konszolidált beszámoló készítésére – írta a gyorsjelentés.

A tavalyi év első felében – még a társaság részvényeire tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatos perek idején – a társaság éves összehasonlításban 17,4 százalékkal 19,5 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, ugyanakkor az adózás előtti nyereség 83 százalékkal, 2,3 milliárd forintról 391 millió forintra esett vissza.

A gyorsjelentésben a társaság megjegyzi, hogy az idén az első félévben – éves összehasonlításban – kis mértékben csökkent a sörfogyasztás. A Brau Union Hungária Rt. 960 ezer hektoliter sört értékesített, 4,1 százalékkal kevesebbet, mint a bázisidőszakban. A társaság magyarországi piaci részesedése 31 százalék. A korábbi információk szerint tavaly a Brau piaci részesedése 30,7 százalék volt, 2,2 százalékkal kisebb, mint az előző év első felében.

A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. részvényeit tizenegy évi jelenlét után az idén július 14-én törölte a Budapesti Értéktőzsde az értékpapír listáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik