Gazdaság

Újabb cégeket értékesítene a Pannonplast

A Pannonplast, azután, hogy értékesítette a csoporthoz tartozó Pannonpipe Kft.-ben meglévő 50 százalékos üzletrészét, megfelelő ár esetén eladná a Polifoam többségi tulajdonát is – mondta Bokorovics Balázs, a Pannonplast igazgatóságának elnöke.

A Polifoam 49 százaléka a Trocellen GmbH-é, amelynek tulajdonosa értékesíteni akarja az évi 70-80 millió euró árbevételű német céget. Ha jó árat kínálnak, akkor a Pannonplast megfontolja a Polifoam 51 százalékának eladását – közölte az elnök.


A Polifoam 51 százalékának a cégcsoporton belül történt átcsoportosítása nem áll összefüggésben a lehetséges értékesítéssel. Arra, hogy az üzletrészt július végén a Pannonplast 100 százalékos tulajdonában lévő, a cégcsoport finanszírozási struktúrájának fejlesztését segítő Polifin Kft. vegye meg, a Polifoam tevékenységének újrafinanszírozása miatt volt szükség.


A műanyag csőgyártó Pannonpipe 50 százalékos üzletrészének eladásáról csütörtökön bejelentett tranzakció valamivel a Pannonpipe 1,5 milliárd forintos saját tőkéje feletti áron történt.
Ezen felül szóba jöhet még az FCI eladása is, bár termékének, a kompozit szigetelőknek a piaca jelentős bővülés előtt áll, ezért valószínűbb a további fejlesztés – tette hozzá Bokorovics. Erre azért is van lehetőség, mert a cégben 42 százalékban tulajdonos Fukurawa támogatja az ehhez szükséges beruházásokat.


A Pannonplast a csomagolási üzletágat tekinti továbbra is stratégiainak, de megfelelő szakmai partner esetén a műszaki műanyagok területén is lát fejlődési lehetőséget. A partner elsősorban a know-howt hozná, de piacokkal is segítené a Pannonplast csoport autóipari és szórakoztató elektronikai tevékenységének fejlesztését.


Szabó Balázs vezérigazgató mindehhez hozzátette: az autóipari beszállításhoz szükséges audit várhatóan a hónap végén lezárul a Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt.-nél (PMM).


Az esetleges akvizíciókkal kapcsolatban cégneveket még korainak tartott közölni. Annyit mondott: elsősorban nem műanyagipari cégekről van szó.


A Pannonplast árfolyamát firtató kérdésre válaszolva az elnök azt mondta: a Pannonplast megéri a 12-13 milliárd forint körüli konszolidált saját tőkéjét, ami részvényenként 3 ezer forint körüli árfolyamot jelentene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik