Gazdaság

Csütörtökön várható fejlemény az FHB-privatizációról

Az ÁPV Rt. a héten foglalkozik az FHB privatizációs kérdéseivel, döntéseikről pedig várhatóan csütörtökön adnak ki közleményt. Az MTI korábban arról értesült, hogy a kormány határozott a bank eladásáról, majd azonnal visszavonta döntését.

Az MTI–ECO hétfőn arról számolt be, hogy a kormány július 14-én döntött, hogy az FHB Földhitel- és Jelzálogbank (FHB), Rt. 50 százalék plusz 1 szavazatot megtestesítő “A” sorozatú részvénycsomagját nem tőzsdén, hanem pályázati úton magánosítja. Az MTI-ECO kormányhoz közeli forrásai szerint ezen döntést azonban azonnal visszavonták.

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója a FigyelőNet kérdésére elmondta, hogy az ÁPV-ben még nem született döntés e kérdésben. Hogy miért változott és hogyan a kormány szándéka, arról nem tudnak nyilatkozni. Azt azonban a kommunikációs vezető közölte, hogy az ÁPV Rt. Igazgatósága a héten foglalkozik az FHB privatizációs kérdéseivel, és hivatalos tájékoztatást várhatóan csütörtökön tudnak majd adni.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. emellett határozottan cáfolta a Magyar Nemzet keddi számában megjelent értesülést, amely szerint Gyurcsány Ferenc telefonon állíttatta volna le a Malév privatizációs eljárását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik