Gazdaság

Új tulajdonosi megbízott a Rádió élén

admin
admin

2005. 07. 22. 18:05

Szijártó István gazdasági igazgató személyében új tulajdonosi megbízottat nevezett ki a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége. A grémium ugyanakkor visszavonta a Gőblyös István gazdasági alelnöknek néhány napja adott hasonló megbízatást.

Szijártó István – aki az elnök közlése szerint írásban jelezte, hogy vállalja a megbízatást – gazdasági igazgatói tisztségét megtartva látja el a feladatot.

Gellért Kis Gábor, a testület elnöke elmondta, hogy az ülésen – akárcsak Gőblyös István hétfői kinevezésén – a négy kormányoldali delegált szavazott igennel, az MDF-es tag tartózkodott; ez alkalommal megjelent a Fidesz javaslatára bekerült három tag egyike, Trombitás Zoltán is, aki azonban e döntéshozatalok idejére elhagyta a termet.

„Ez egy nevetséges színjáték, amit a kormányoldal és az MDF együtt játszik” – mondta Szadai Károly, a testület Fidesz által delegált elnökhelyettese. Bárkit megbíznának a rádió vezetésével, aki azt hajlandó elvállalni, „csak azért, hogy a törvényesen kijelölt ügyvezető alelnököt elmozdítsák a helyéről” – tette hozzá.

A tulajdonosi megbízott – az ügyvezetőnél szűkebb jogkörökkel felruházott – intézményét először a Magyar Rádió Rt. mostani elnökválasztás-folyamában alkalmazták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.