Gazdaság

A MÁV mindenkinek lehetőséget ad

A MÁV Rt. az elővárosi motorvonat tender mindkét pályázóját - a Bombardiert és Stadlert - felkérte a Közbeszerzési döntőbizottság határozatában rögzítetteknek megfelelő ajánlattételre - közölte a vasúttársaság csütörtökön.

A MÁV döntését azzal indokolta, a közbeszerzési törvény alapelveinek teljesülése, illetve az esélyegyenlőség biztosítása érdekében mindkét ajánlattevőnek lehetőséget akar biztosítani.

A Közbeszerzési Döntőbizottság július 4-i határozatában megsemmisítette a MÁV motorvonat tender június 1-jén kihirdetett eredményét, amely szerint a Bombardier cég ajánlatát érvénytelenítették, a Stadler megnyerte a pályázatot.

A Bombardier cég jogorvoslati kérelmére eljáró döntőbizottság az újabb ajánlatkérői eljárást lezáró döntést feltételhez kötötte. Eszerint az ajánlatkérő MÁV-nak lehetővé kell tennie, hogy a Bombardier cég – megfelelő határidő biztosítása mellett – az évi, férőhelyenként 365,56 eurós ajánlati árának kötöttsége mellett megadja a karbantartási költségre, a járműtisztítás kiszerelési költségre, és az egyéb költségekre vonatkozó rész-, illetve alszempontokra – a műszaki ajánlatban megadott műszaki tartalommal összhangban álló – valós árelemeit.

Az eljárás folytatásaként a MÁV Rt. csütörtökön közölte, hogy a közbeszerzési törvény alapelveinek érvényesülése érdekében mindkét pályázónak – azaz a Bombardiernek és a Stadlernek – egyaránt lehetőséget biztosít arra, hogy a közbeszerzési döntőbizottság határozatában foglaltak alapján tegyen ajánlatot. Ezért csütörtökön a vasúttársaság hivatalosan is felkérte a pályázókat ajánlattételre, azonos feltételek mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik