Gazdaság

A pepsis pletykák felhajtották a Danone árát

A francia Danone élelmiszer-kereskedelmi konszern részvényének árfolyama 9,9 százalékkal is megemelkedett a szerdai kereskedés kezdeti szakaszában a PepsiCo átvételi szándékáról szóló, szűnni nem akaró találgatások hatására.

Egy nappal azt követően, hogy a francia politikusok egy emberként álltak ki a PepsiCo még elő sem terjesztett ajánlatával szemben, a nemzeti jelképnek is tekintett élelmiszer-kereskedelmi konszern részvénye tovább tetézte a kedden elért rekordárfolyamát. 0745 GMT-kor 94,00 eurón állt, 7,3 százalékkal magasabban a keddinél, szemben a DJ Stoxx európai élelmiszeripari alindex 0,7 százalékos gyarapodásával. Alig fél óra alatt 1,5 millió részvény cserélt gazdát, ami megfelel egy teljes napi átlagos forgalomnak.

A részvény árfolyamának szerdai mozgását a Financial Times lapban megjelent cikk váltotta ki, amely szerint a PepsiCo a Morgan Stanley és az UBS pénzintézeteket bízta meg a Danone átvételében való közreműködéssel. Sem az UBS, sem a Morgan Stanley nem kommentálta az értesülést. A Danone és a PepsiCo pedig elzárkózott a hírek magyarázásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik