Gazdaság

A Sun felvásárolta a SeeBeyondot

admin
admin

2005. 07. 04. 13:09

A Sun Microsystems valamint a SeeBeyond Technology Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodásuk értelmében a Sun felvásárolja a SeeBeyondot.

A vállalati integráció terén vezető szerepet betöltő és az elmúlt tizenkét hónap adatai szerint mintegy 167 millió dolláros bevételt elkönyvelő, világszerte kétezer ügyfelet kiszolgáló SeeBeyond felvásárlása lehetővé teszi, hogy a Sun saját elképzelése szerint az iparág legátfogóbb megoldását kínálja a vállalati alkalmazások és a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) fejlesztéséhez, telepítéséhez és felügyeletéhez.

A két igazgatótanács által jóváhagyott megállapodás értelmében a SeeBeyond részvényesei a megállapodott 4,25 dolláros részvényenkénti árat figyelembe véve az alkalmazottak részvényopcióival együtt mintegy 387 millió dollár készpénzhez jutnak.

„Az ügylet keretében egyesítjük a Java-technológia és a webszolgáltatások terén vezető Sunt a rendszerintegrációban élen járó SeeBeyonddal, így a piacon véleményünk szerint a legátfogóbb és leghatékonyabb alkalmazásfejlesztési platformcsomaggal tudunk megjelenni” – mondta Jim Demetriades, a SeeBeyond alapítója és vezérigazgatója.

Közös múlt és jövő

A két vállalat 2004 októberében piaci együttműködést kötött, hogy a fenti termékcsaládokat összevonva ügyfeleinek az eddigieknél nagyobb teljesítményű környezetet biztosíthasson. A Sun Java Enterprise System keretrendszerének és a SeeBeyond ICAN (Integrated Composite Application Network) alkalmazáshálózati megoldásának egyesítése egy nagyrészt integrált és hatékony környezetet teremt a SOA alapú vállalati alkalmazások fejlesztéséhez.

A most bejelentett tranzakció 2005 kora őszére tervezett lebonyolítását követően a SeeBeyond beépül a Sun vállalati szervezetébe. Az átmeneti időszakban egy, mindkét vállalatot képviselő közös csapat olyan integrációs terveket fejleszt ki, amelyek a két vállalat technológiai, termékfejlesztési és szervezeti együttműködésére, valamint legjobb üzleti és termékfejlesztési gyakorlataira épülnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.