Gazdaság

Milliárdos kötvényprogramot állít fel az OTP

Az OTP Bank Rt. deviza alapú forrásszükségleteinek rugalmas biztosítása érdekében 1 milliárd euró keretösszegű deviza alapú kötvényprogramot állított fel 2005. június 29-én a BNP Paribas szervezésében.

A kötvényprogram hatálya alatti bevezető kibocsátásként az OTP Bank Rt. 500 millió EUR névértékben változó kamatozású kötvényt bocsátott ki a bank és az OTP Csoport deviza alapú ügyfél kihelyezéseinek növelésének és deviza forrásszerkezetének javítása érdekében. A befektetők körében sikeres kötvénykibocsátást (az elfogadott mennyiséghez képest közel 25 százalékos túljegyzés) a BNP Paribas, London szervezte, társszervezőként közreműködött a Calyon, Paris és a Bayerische Landesbank, München.

Az 500 millió EUR névértékű kötvény 2005 július 1-i értéknappal, 2010. július 1-i lejárattal került kibocsátásra, a névérték 99,904 százalékos árfolyamán. A kötvény kamata 3 havi Euribor + 0.16%, kamatfizetése negyedévenként történik. A kötvények 2005 július 1-jén bevezetésre kerülnek a Luxemburgi Tőzsdére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik