Gazdaság

Úri muri

Intel E-shell

Kinek? Design-követőknek.
Mennyiért? Egyelőre nem ismert.
+ Egy dobozban egyesíti a nappali hardvereszközeit.
– Csak a retro jegyében berendezett lakásokban mutat jól.

Úri muri 1

Úri muri 2

Úri muri 3

Úri muri 1

Tulip E-Go
Kinek? Trendi nőknek.
Menniyért? 283 ezer euró.
+ Fedőlapja hangulattól függően cserélgethető.
– Rendkívül drága.

Úri muri 1

Úri muri 6

Úri muri 3

Úri muri 1

Nokia 7270 Versace Edition
Kinek? Versace-ruhatárral rendelkezőknek.
Mennyiért? 800 euró.
+ A nyereségből jótékony célra is jut.
– Limitált széria.


Úri muri 9

Úri muri 1

Design és technológia komolyabb informatikai műhelyekben ma már nem mostohatestvérei egymásnak. Az Intelnél sem azok, ahol a cég formatervezőit a hatvanas évek buborék és gömb alakú székei inspirálták az E-Shell nevű multifunkciós eszköz megalkotására. A csipgyártó óriást e furcsa kütyü sorozatgyártására egy, a britek körében készített felmérés ösztönözte, miszerint komoly igény mutatkozna valamiféle vállalható külsejű multifunkciós berendezésre. A hardver-eszközök sokasága és azok különböző külseje ugyanis nemcsak eklektikussá, de zsúfolttá is teszi a nappalit, a velük járó távirányító-kavalkáddal egyetemben. Külcsíny tekintetében az új eszköz vállalható, sőt, a belbecsre sem lehet panasz. Az Intel E-Shell magában foglal egy PC-t, amely 3,4 gigahertzes Intel Pentium 4 550 nevű, Hyper-Threading technológiát támogató processzorra épül, valamint 512 megabyte-os RAM-mal és 250 gigás merevlemezzel rendelkezik. Nézhető vele tévé, írható és olvasható vele DVD, illetve a berendezés segítségével hallgatható rádió is.

Szépségben nem szenved hiányt a holland Tulip cég nőknek szánt, szendvicssütőre hasonlító E-Go (easygoing) nevű notebookja. A pazar külső azonban átlagos belsővel, és ami még rosszabb, gyo­mor­száj­ba­vágó árral jár együtt. A 238 ezer eurós mobil eszköz árát a beépített drágakövek és nemesfémek ugrasztják meg. A noteszgép palládium-berakással, fehérarany felületekkel, apró gyémánttal készült, s a notebookon két helyen is felbukkanó Tulip-logó anyaga rubin. A laptop technikai érdekessége, hogy a noteszgép házába egy pici integrált kamera került, amelynek segítségével akár videobeszélgetések is lebonyolíthatók.

Olcsóbb, mindössze 800 euró – de legalább olyan szép, mint az ékköves laptop – a Nokia 7270 Versace Edition nevet viselő újdonsága, amelyet Donatella Versace tervezett. Az ünneplőbe öltöztetett 7270-es mobil VGA felbontású kamerát, rádiót, illetve pénz- és ruhaméretváltó alkalmazást rejt. Az egyedi csomagolásban kapható, a 20-as évek art deco stílusában fogant telefon mellé egy Swarovski-kristályokkal díszített csuklópánt jár. A telefonból a finn gyártó mindössze 727 darabot gyárt, a nyereségből származó bevételt pedig jótékony célra fordítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik