Gazdaság

Csuklóelektronika




Csuklóelektronika 1





Csuklóelektronika 2
Csuklóelektronika 3
Csuklóelektronika 4
Csuklóelektronika 2

Fossil Wrist PDA

Kinek? Felvágós digimániásoknak.
Mennyiért? 249 dollár.
+ Internetről letölthetünk további alkalmazásokat.
– Nem színes a kijelző, hamar lemerül az elem.






Csuklóelektronika 2
Csuklóelektronika 7
Csuklóelektronika 4
Csuklóelektronika 2

nTren MP3 Watch


Kinek? Stílusszerető zenefüggőknek.
Mennyiért? 179-279 dollár (szíjtól és memóriától függ_en).
+ Stílusos külső; gyors újratöltés.
– Nincs kijelző; a hagyományos fülhallgatókhoz adapter kell.






Csuklóelektronika 2
Csuklóelektronika 11
Csuklóelektronika 4
Csuklóelektronika 2

TS100 LED Wristwatch


Kinek? Extravaganciát kedvelőknek.
Mennyiért? 117 dollár.
+ Garantált feltűnés, idegenek nem olvashatják le óránkról az id_t.
– Nincsenek extra funkciók.

Csuklóelektronika 1
Csuklóelektronika 2

Miután minden mobiltelefon mutatja a pontos időt, a karóra jobbára immár ékszerként és státusszimbólumként díszeleg csuklónkon. E heti összeállításunk digitális darabjaival garantált a feltűnés bármely társas összejövetelen. A Fossil Wrist PDA egy tenyérgépet dob a csuklónkra, amely apró kijelzője és szűkös funkciói miatt elsősorban felvágásra használatos. A 8 megabyte RAM és 4 mega flash memóriával ellátott gépen Palm OS 4.1-es operációs rendszer fut, a 3,5×5 centis miniatűr csoda 160×160 pixeles kijelzőjén a pontos idő mellett címlistát, emlékeztetőket nézegethetünk. Internetről további alkalmazásokat tölthetünk le a készülékhez, apró méretei miatt azonban ne várjunk csodát tőle. A ketyerét infravörös csatlakozással is felszerelték, az érintőképernyőhöz való ceruzát az óraszíj rejti. A gyártó ígérete szerint a szűken mért napi félórás használat esetén elég 3-4 naponta feltölteni az elemét.

A fenti szerkezet sci-fi külsejével szemben elegáns fém- vagy bőrszíjas karórának álcázza magát az nTren MP3-lejátszóval kombinált időmérője. A 10 órás élettartamú elemmel működő zenélő óra 128 vagy 256 megás tárolókapacitásába USB-n keresztül tölthetjük fel kedvenc zenéinket. A fülhallgatót egy diszkrét fémkupakkal rejtett nyílásba lehet bevezetni. Az ambiciózus gyártó még vízállóvá is szerkesztette ezt a klasszikus külsejű öszvért.

Aki otthon érzi magát a retrósan hipermodern stílusvilágban, s szeret titokzatosnak látszani, annak garantált a szerelem a TS100 LED karórával. A japán „cyberpunk” alkotás kijelzőjén a 90 fénykibocsátó dióda gombnyomásra tűzijátékba kezd, majd csak az időt jelző pontocskák maradnak égve. A gépezet ugyan nem hangolja fel a zongorát, s a sövényt sem metszi meg, viszont viselőjének nem kell attól tartania, hogy idegenek kémlelik ki a karóráján, mennyi az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik