Gazdaság

Emelné a jegyárakat a ManU új tulajdonosa

Az amerikai sportmágnás Malcolm Glazer állítólag azt tervezi, hogy az elkövetkező öt év során több mint felével emelné a belépők árát. Az üzletember emellett kikötné, hogy évente csak 25 millió fontot lehetne új játékosokra költeni.

A Times magazin pénteki számában számolt be arról, hogy olyan dokumentumok jutottak a birtokukba, amelyek azt részletezik miként lehetne növelni a már most is a világ legjövedelmezőbb klubjának tartott Manchester United bevételeit.

Glazer szóvivője a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem a végleges terveket, hanem csak javaslatokat tartalmaz a Times birtokába került vázlat.

A litván származású üzletember jelenleg a Manchester United részvényeinek 76,2 százalékát birtokolja, miután május közepén tovább növelte részesedését. Az utóbbi évek legnagyobb angliai sportbotrányává fajult tranzakcióval Glazer, a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa, aki már másfél éve környékezi a Manchester United cégvezetését, hirtelen ellenséges ajánlattal, a csapat aktuális részvényárához képest jelentős felárat kínálva kivásárolta az együttest működtető vállalat két ír főrészvényesét, a versenyistállót fenntartó J.P. MacManust és John Magniert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik