Gazdaság

Mindkét pályázó beadta árajánlatát a MÁV-tenderre

A MÁV-hoz mindkét pályázó ismételten beadta induló árajánlatát, ezzel közjegyző jelenlétében hivatalosan is folytatódik a motorvonatok beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás.

Dian József, a MÁV Bombardier Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az árajánlat beadása mellett pénteki jelzésüknek megfelelően szerdán átadtak a MÁV-nak egy olyan anyagot, amelyben kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat tettek. Az ügyvezető igazgató elmondta: a MÁV válaszától függően tesznek további lépéseket.

A MÁV közölte, hogy a Bombardier kifejezett kérésére módosított az ártárgyalás ütemezésén, amellyel a Stadler nem értett egyet, de tudomásul vette. Ez a módosítás azonban nem befolyásolja az eredményhirdetés korábban közzétett, június 1-jei időpontját.

Peter Jenelten, a Stadler kereskedelmi és marketing igazgatója közölte, hogy szerdán cégük korrekt árajánlatot tett. Hisznek abban, hogy árajánlatukkal cégük most is megnyeri a tendert. Az igazgató hangsúlyozta, hogy benyomásuk szerint a Bombardier nem érdekelt a konstruktív együttműködésben, és félrevezető nyilatkozataival, magatartásával a folyamat megakasztását, elnyújtását igyekszik elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik