Gazdaság

300 millióval csökkent az Antenna Hungária eredménye

Az Antenna Hungária Rt. 973 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el az első negyedévben, ami 26 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 1,31 milliárd forintnál.

A csütörtökön közzétett konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült eredménykimutatás szerint a csoport 6,5 milliárd forint nettó bevételt ért el az év első három hónapjában, 9 százalékkal többet mint tavaly.

A csoport a nyereség csökkenését azzal magyarázza, hogy tavaly az Eutelsat S.A. egyszeri részesedés értékesítéséből árfolyam nyereségre tett szert.

A gyorsjelentés szerint a csoport üzemi eredménye 1 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 346 millió forinttal: a változást főleg a ráfordítások csökkenése okozta.

Az adózott eredmény 993 millió forintot ért el, ami 27 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A társaság jegyzett tőkéje a bázishoz képeset nem változott, március végén 11,875 milliárd forint volt. A saját tőke 33 százalékkal 23,015 milliárd forintra nőtt.

A társaság részvényeivel a Budapest értéktőzsde “A” kategóriájában kereskednek, szerdai záró ára 4.200 forint volt. Az elmúlt 12 hónapban 2500 forint és 4690 forint között volt az értékpapír árfolyama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik