Gazdaság

Harcművészet: Férfias energiák, megoldás- orientált cégvezetés

Interjú Szabó Györggyel a Sanoma Budapest Kiadói Rt. vezérigazgatójával

Sikeresség a vezetői működésben, eredményesség a harcművészetben. Van-e kapcsolat a kettő között?

Elsősorban a harcművészet hatását látom a vezetői eredményességre, fordítva kevésbé. Amilyen módon vagyok a harcművészet részese, olyan módon vezetem a céget. A harc során kristálytisztán jönnek elő azok a dolgok, amelyeken változtatnom kell, ahol fejlődnöm szükséges és ezek a fejlődések fogják majd hatásukat éreztetni a vezetői munkámban is.

Közelebb jutott-e a férfiasságához a Sanoma Budapest Kiadói Rt. vezetője a harcművészeti edzéseken?

Alapvetően ezért kezdtem el, és igen, közelebb kerültem magamhoz. Egy férfinak, ha közelebb akar kerülni magához, egyben a férfiasságához is közel kell kerülnie. Úgy érzem, jó úton vagyok.

Az első számú vezető habitusa sok esetben meghatározza az általa vezetett szervezet kultúráját. Milyen hatást gyakorol Ön, mint harcművész a Sanoma Budapest Kiadói Rt. vállalati kultúrájára?

Nagyon sok hatása van a harcművészetnek a vezetésre. Úgy érzem, a harcművészet hozzásegített ahhoz, hogy a feladatokhoz való közelítésem rugalmassá váljon, erősödött a kitartásom. A cég magasabb szinten működik az energia és az együttműködés egyensúlyát tekintve és szerintem fontos, hogy a kollégák érezzék: olyan vezetője van a cégnek, aki nehéz helyzetekben is képes lesz higgadt és megoldás orientált maradni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik