Gazdaság

Irodavilág otthon



Irodavilág otthon 1
CENTER, 270 FOKIG FORGATHATÓ FALPANEL. Új típusú kombinált bútor. (gyártó: Interlübke)

Egykor az írogatáshoz, a levelezés intézéséhez elegendő volt egy lenyíló elejű, sokfiókos kabinetszekrény vagy egy redőnyzáras női íróasztal. Ma már, ha lépést akarunk tartani a világgal, majdhogynem egy irodát kell kiépítenünk otthonunk falai között. A home office azokhoz az új fogalmakhoz tartozik, amelyeket az utóbbi néhány évben kellett elsajátítanunk. Persze, ez nem annyira a számunkra oly ismerős második műszakról szól, hanem arról, hogy az internetnek, az e-mailnek és a számítógépes technikának köszönhetően bizonyos munkaköröket otthon is el tudunk látni, megspórolva az utazás és cégünk irodabérleti költségeit.




Irodavilág otthon 2
OIBO, ROLÓVAL. Extravagáns külső. (gyártó: Tagliabue)

A kifejezés valójában egy lakásban kiépített számítógépes munkaállomást takar, ahol a funkcionális és ergonómiai szempontok mellett a humanizált megjelenés is nagy hangsúlyt kap. A nappaliba telepített dolgozósarkok esetében csak a helytakarékos, jól szervezett, a meglévő bútorzathoz igazodó megoldások jöhetnek szóba. A szalonképesség az irodai jelleg kerülését jelenti. Mára szinte minden nevesebb cég kidolgozta a maga válaszát a home office problémára. Némelyek az irodabútorok „megszelídítésével” próbálkoznak, mások a privát, polgári mobíliákat tervezik át és teszik a számítógépes munkahely befogadására alkalmassá. A komputeres munkaállomások nyitott polcos tároló rendszereken vagy ötletes szekrényekben kapnak helyet.




Irodavilág otthon 3
CUCCAGNE LEVEGŐS ÁLLVÁNYRENDSZER. A lakás bármely pontján felállítható. (gyártó: Porada)

Az állványok polcai állíthatók, a klaviatúratartók ki- és betolható asztallapként foghatók fel. A tornyos elrendezés arra is lehetőséget ad, hogy a rendszert térelválasztóként hasznosítsuk, a központi merevítőrudat a padlóhoz és a mennyezethez rögzítve.

A számítógépes szekrények szintén figyelmet érdemlő tervezői megoldások. Lényegük az álcázás. Az informatikai eszközöket sokan nem tartják elég esztétikusnak, a lakótérbe illőnek, ezért valamilyen módon megpróbálják elrejteni azokat. A szekrények belsejében minden tartozék elfér, látványukkal nem kell lépten- nyomon szembesülnünk, csak akkor, ha kinyitjuk mini irodánk ajtaját és munkához látunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik