Gazdaság

Hanghordozó-hordozók



Hanghordozó-hordozók 1
ACÉLHÚROS ÁLLVÁNY. CD- és videokazetta-tartóként is hasznosítható (Gyártó: Bellato).

Egyre kisebb és kisebb „dobozokban” helyezhetők el a digitális forradalom jegyében kifejlesztett kompakt hang- és képforrások. A tökéletes hangélményt nyújtó high-end és hi-fi berendezések, a hangfalak designjára ma már különös gondot fordítanak. Az esztétikai szempontok semmi-képpen sem lehetnek másodlagosak, mivel ezeket a készülékeket általában a nappaliban tartjuk. A hangfal vagy a tévé bútordarabként fogható fel, s nemcsak az a fontos, hogy minimális területet foglaljon el, de önmagában, látványos tárgyként is meg kell állnia a helyét. A hasznos, de nem ritkán unalmas tömegcikkek helyett figyelemreméltó darabokra vágyunk, olyan berendezésekre, amelyek formai kialakítása mögött ott érezhető az a szellemi többlet, amit design névvel illetünk.




Hanghordozó-hordozók 2
CD-ROLL. Üresen is mutatós (Gyártó: Ycami).


Ezekkel a készülékekkel párhuzamo-san, mintegy kísérőjelenségként, megjelenik a kazetták, CD-k tárolásának problémája is. Ha nem akarjuk közszemlére tenni a gyűjteményünket, a kérdéses darabokat ajtófrontok mögé, szekrények vagy fiókok mélyére rejthetjük el. De miért is tennénk így, hiszen a könyveink látványával is együtt élünk, s eszünkbe sem jut, hogy sokféleségük, tarkaságuk veszélyeztetné nappalink vizuális rendjét. A legötletesebb állványok és falra szerelhető tárolók eredeti rendezőelv szerint csoportosítják a CD-ket, és egyáltalán nem akarnak észrevétlenül a háttérbe húzódni. Élénk színükkel és ötletes külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet.



Hanghordozó-hordozók 3

A CD-tartók mint speciális bútordarabok az utóbbi 15 évben jelentek meg a piacon, hiszen Compact Disc is csak 1982 óta létezik. Ez az anyagát tekintve szénszálas, műanyag korong minden esetben 1,2 milliméter vastag és 12 centiméter átmérőjű, s az információkat a gyártásnál beleégetett spirál alakú barázdák tárolják. A hagyományos elven működő LP-ket mára teljesen kiszorították az optikai elven működő lemezek, annak ellenére, hogy időközben ez utóbbiakról is bebizonyosodott: nem örökéletűek. S ahogyan a nyolcvanas években a CD-k leváltották a bakelitkorongokat, most úgy adják át helyüket az újabb generációt képviselő, nagyobb kapacitású DVD-knek, amelyek ugyanakkora felületen jóval több adat tárolására képesek. Nem kellett hozzá sok idő, s a DVD tartók is helyet kértek a nappalinkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik