Gazdaság

Az ételmenedzser

Sokszor megesik, hogy az ember bevásárolna, ám az élelmiszerboltban nem tudja felidézni, mi is hiányzik éppen a hűtőjéből.

Az ételmenedzser 1

Az Electrolux intelligens mms frigója azonban segít az emlékfoszlányok felidézésben: a sejtelmes fényű berendezés beépített kamerája kérésre lefotózza a polcok tartalmát, majd a gépeket a gazda mms-képes mobiltelefonjára küldi. Ennek birtokában már a bizonytalan vevők is bátran telepakolhatják a bevásárlókocsit a szükséges árukkal.
Az mms-hűtő továbbfejlesztett változata az úgynevezett Cyber fridzsider. Ez a nagyméretű, ipari hűtő valóságos informatikai rendszert tartalmaz. Internetcsatlakozással rendelkezik, és nemcsak regisztrálja a hűtő tartalmát, hanem menedzseli is azt: a benne raktározott élelmiszerek pontos helyét, és azok szavatosságának lejáratát is mutatja kijelzőjén. Ehhez persze apró, öntapadó rádiós jeladók szükségesek, amelyek a ki- és berakodás alkalmával is követik a tételeket. A érintőképernyő pedig az irodai eszközökben már megszokott módon tájékoztatja a felhasználókat az esetleges műszaki hibákról, feltárja a problémákat és megnevezi a szükséges javítási folyamatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik