Gazdaság

A digitális rögzítő

Öt funkciót egyesít a német Mustek maroktelefonoknál is kisebb eszköze: az MVVR-100 digitális fényképezőgép, videokamera, webkamera, diktafon és MP3 lejátszó is egyben.

A 13,3×3,7×3,1 centiméteres ketyere beépített memóriája 16 megabyte-os, ami ugyan nem elegendő az összes funkció egyidejű és maximális kihasználásához, ám ahhoz igen, hogy a tulajdonosa egyszerre tároljon fotókat, egy-egy videoklipet és audio-file-okat. A leheletkönnyű rudacska (alig 10 dekát nyom) két ceruzaelemmel működik, és beépített USB csatlakozóval rendelkezik, amellyel tartalma pillanatok alatt a PC-re tölthető.


A digitális rögzítő 1

A felhasználók szempontjából valószínűleg legfontosabb alkalmazása az MVVR-100-nak a digitális hangrögzítés, ugyanis – a gyártó szerint – 6,5 órányi saját hangfelvétel tárolását teszi lehetővé. Így nemcsak telefonszámok, vagy röpke ötletek, hanem hosszú üzleti tárgyalások, vagy előadások felvételére is megfelel. Ugyanez a kapacitás MP3 fájlokban mérve 16 percnyi zene, illetve 250 darab, a VGA monitorokon már élvezhető, és e-mailek csatolmányaként használható 640×480 képpontos felbontású jpeg formátumú fotó megőrzését engedélyezi.

Videók rögzítésében már kevésbé brillírozik a kamera-diktafon. A felvehető mozgógépek ugyanis nem túl nagy felbontásúak és rövid, 25 másodperces klipekből is csak három darab fér el rajta – azonban már ez is elegendő ahhoz, hogy az MVVR-t kiemelje a kizárólag hangrögzítésre szolgáló digitális termékek szürke tömegéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik