Gazdaság

Síva vigad

Van szerencsék bejelenteni az örvendetes hírt, hogy a Liszt Ferenc téren – a stratégiai partnerség, a mesés kelet és a mesés haszon szellemében – új kávémérés nyílt. A máris indokoltan népszerű, étteremmel is kiegészülő egységben szembetűnőek a keleti stílusjegyek, a goa-orientáció, de valljuk be, a név alapján pontosan erre számítottunk.


Síva vigad 1

Karma Café, Budapest

A goa home-decor, a feng shui és a goa mint zenei kiterjesztés népszerűsége világossá tette, hogy a keleti filozófiák hamarosan beköltöznek a szórakozóhelyekre is. Ha van a goa-kávézóknak arculati kézikönyve, akkor azt kell mondjuk, hogy a Karma példásan felmondta az irányelveket. A bárpultos, központi térből hiányolhatjuk a teakfa bútorokat, itt hagyományos tonettre emlékeztető székek, és tipikus kávéházi asztalok várják a vendégeket, viszont a hátsó traktusokban már megjelennek a tengerifű-bútorok, erőteljesebb, meghittebb világ fogadja a látogatót. A galériás, éttermi rész visszafogottabb – ezt javasoljuk meetingekre, és üzleti megbeszélésekre, mert a Karma többi helyiségéhez képest kevésbé vibráló.

Meglepő a kávézóba komponált anyagok gazdagsága. Arany, csempe, fa, márvány, csupasz tégla, kő, márvány, goa-parketta – mindez egy titokzatos feng shui rendezőelv szerint. És akkor még nem szóltunk az aranyozott álló, ülő Buddha szobrokról, a vágott virágokról (nárcisz, liliom) és a Goa-dekor collectionből ismerős falikarokról és csillárokról.

 

Árak: erős középmezőny
• Kiszolgálás: jó
Konyha: rendben van •
Cím: Budapest  VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11.

A kellemesen enyhe gravitációt lapsang souchang fajtájú kínai teával tettük kellemesebbé, mely fermentált, füstös ízű különlegesség (590 forint). A teakészletben sem kellett csalatkoznunk, japán csészékben szolgálták fel, de nem emelhetünk kifogást az élményhez rendelt, belassult meditatív goa-zenékben sem.

A Karma Caféban megvan minden, amit gyűjtőnéven sikernek hívunk. Kiváló a konyha. Mi a Pulyka steak füstölt mártással, marinírozott zöldkörettel nevű étket költöttük el; az 1690 forintos ár barátinak mondható. Laktató, mégis könnyű vacsorának bizonyult. Az adag mennyisége megfelelő volt, a felszolgálás figyelmes, pedig az arab zsibvásárra emlékeztető forgalomban nincs könnyű dolguk a pincéreknek. A délutáni castingban elfáradt modellektől a vállalati döntéshozókig lassan mindenki felfedezi magának a Karmát. Könnyen belátható, igazi gyarapodás várja a megálmodókat, ahogyan azt a feng shui tervezők és a keleti jósok ígérték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik