Gazdaság

Konnektor nélkül



Konnektor nélkül 1
Mobiltöltő pad. Indukcióval működik.

Univerzális akkumulátortöltőt fejlesztett ki a brit SplashPower; az egérpadhoz hasonló szerkezetre elég csupán ráhelyezni a mobiltelefont, vagy a PDA-t, s annak telepe minden összeköttetés nélkül feltöltődik.

A SplashPower megoldása a mágneses indukció elvén alapul, azon a jelenségen, amely például a szívbetegek mellkasába épített szívritmus-szabályzók telepeinek újratöltését is lehetővé teszi.

A töltőt ugyan muszáj a hálózathoz kapcsolni, ám a SplashPower úgy gondolja, hogy ezt a kevésbé mobil dokkoló egységet az irodákban vagy a lakásban, a berendezés részeként lehetne elhelyezni, amire aztán a felhasználók rájárhatnak. A készülék külön előnye, hogy szemben a mai töltőkkel, típustól függetlenül használható.

Ahhoz persze, hogy az indukció működjön, a töltendő eszközöket kiegészítő egységgel kell felszerelni, amely a SplashPower szakemberei szerint mintegy 25 centes többletköltséget jelent majd az akkumulátorok előállításánál. Az alig egy milliméter vastag lapka azonban több dollárral teheti majd olcsóbbá mobiltelefonokat, hiszen a gyártóknak nem kell töltőt mellékelniük hozzájuk. Mindez természetesen környezetvédelmi szempontból is hasznos, mert ma még a telefonok lecserélésével előbb-utóbb ezek is a szemétben végzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik