Gazdaság

Plantronics m 1500 – Szabad mozgás


Plantronics m 1500 – Szabad mozgás 1

A Bluetooth megoldás képes arra, hogy egy háztartáson belül mikrohullámok útján megteremtse az összeköttetést az asztali számítógép, a PC, a rádiótelefon, vagy a DVD lejátszó között. A technológia azonban ezeknél jóval egyszerűbb célokra is használható, például amikor fejszettekben, telefon-kiegészítőként néhány tíz centiméternyi vezetéket küszöbölnek ki vele. A Plantronics M 1500 fülre akasztható klipszében a Bluetooth teszi lehetővé a hangátvitelt, a felhasználó – például egy telefonos cég alkalmazottja – így nyugodtan közlekedhet, gépelhet, vagy jegyzetelhet, e tevékenységeit nem zavarják a fejszettből kilógó drótok.

A csomag egyrészt zajszűrő mikrofont, hangerőszabályzó gombokat és egy kampót tartalmaz, másrészt egy Bluetooth-adaptert, amelyet a telefonhoz kell csatlakoztatni. Az ehhez szükséges bemenettel az összes ma kapható készülék rendelkezik. Az eszköz a szabványnál már megszokott 10 méteres körzetben működik zárt térben, a fülhallgató újratölthető telepei pedig 2,5 órányi beszélgetést tesznek lehetővé.

A ma már meglehetősen kis méretű maroktelefonokkal a mobilitás már fejszett nélkül is maximálisan élvezhető; a tenyérszámítógép-mobiltelefon hibridek azonban még túl nagyok, használatuk kényelmetlen. A fejszettet így elsősorban e mindentudó készülékek kiegészítőjeként érdemes hasznosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik