Gazdaság

Megane II – Az Év autója

Immár ötödik alkalommal inyerte el a Renault a legnagyobb elismerésnek számító Év autója díjat. A Renault 16 (1966.), a Renault 9 (1982.),


Megane II – Az Év autója 1

A Clio (1991.) és a Megane Scenic (1997.) után a nemzetközi zsűri 2003-ra, 30 új modell közül, a Megane II-nek ítélte oda ezt a címet. Huszonkét európai ország 58 autós újságírójának szavazatai alapján a győztes összesen 322 pontot ért el, megelőzve a Mazda 6-ot (302 pont) és a Citroën C3-at (214 pont). A zsűritagok nagyra értékelték az általában konzervatívnak tekintett piaci kategóriában megjelenő Megane II kifejező designját. Értékelték ezenkívül az új típus menettulajdonságait és viselkedését – példamutatónak minősítve a menetdinamikát, a fékezést és a komfortot – valamint a fejlett passzív biztonsági rendszert. Ez utóbbi terén a kocsi a kategória legjobbjának számít, és várhatóan ötcsillagos minősítést szerez majd a független Euro NCAP szervezet töréstesztjén.


Megane II – Az Év autója 1

A Megane II kereskedelmi bemutatására október 11-én került sor; november végétől már egész Nyugat-Európában kapható a típus. Jól sikerült a rajt, az értékesítés kezdettől fogva meghaladja a várakozást. Jelenleg az 5 ajtós lejtőshátú modell a legkelendőbb. Figyelemre méltó, hogy a vásárlók jóval fiatalabbak a korábbinál, s gyakori, hogy más márkáktól pártolnak át. A Renault 2003-as célja 250 ezer darab Megane II Berline és 3 ajtós Coupé értékesítése.

Az elismerés kisugárzik a Megane II program egészére, amelynek keretében 6 új modell jelenik meg a következő 16 hónap során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik