Gazdaság

A FigyelőNet olvasója

A FigyelőNet olvasója nagyvárosban él, magas végzettségű, 25 éves. 1028 emberből gyúrtuk össze, ennyien kezdtek hozzá a kérdőív kitöltéséhez, és több mint ötszázan az egészen apró részletek iránt érdeklődő kérdésekre is válaszoltak.








A FigyelőNet olvasója 1

Módszertani megjegyzések
Hónapokig válaszolhattak a lappal és az olvasókkal kapcsolatos kérdésekre a site látogatói. 1028-an vágtak bele, több mint ötszázan az apró részletekről is elmondták véleményüket. A felmérés reprezentatív, mert csaknem minden tizedik látogató elmondta a véleményét. Ha többen érdeklődnek a teljes adatbázis iránt, akkor azt is elérhetővé tesszük

A FigyelőNet olvasója 1
A FigyelőNet olvasója 3

Van gyurmafigura a FigyelőNet olvasójáról. Hosszas keresés után megtaláltuk. Fele részben Budapesten lakik, másrészt megyeszékhelyen és nagyvárosokban. Diplomás, vagy nemsokára lesz diplomája. Nagyon sokoldalú, szinte mindenütt dolgozik, mert informatikus is, marketinges is, számvitelhez is ért, már kisebb csoportot vezet, vagy ahogy szívesen mondja magáról: agymunkás – beosztott szellemi dolgozó. Ért a bankügyekhez, ott is megállja a helyét, ahogy az informatikai cégeknél is szívesen alkalmazzák, de az iparban is egyre gyakrabban veszik igénybe képességeit.

A FigyelőNet olvasója 4A FigyelőNet olvasója nagy böngész. Leginkább a Startlapot, az Origót és az Indexet nézegeti. Ritkán megy a Portfolióra, a Tőzsdefórumra és a Napi Online-ra, de olvasgatja a Figyelőt.

A mostani felmérés egyik érdekessége, hogy a fél évvel korábbi adatokhoz képest a nők száma jelentősen megnőtt. Most már ugyanannnyian vannak hölgyek, mint urak a válaszolók közül, és ezt az adatot – talán érthetően – nem akartuk hermafroditává gyúrni.

A nemek arányának karakteres megváltozásán túl a másik módosulás az adatokban, hogy a tavaszi összesítéshez képest jelentősen megnőtt a 35 évnél idősebbek aránya. Ha a határt 30 évnél húzzuk meg, akkor minden tíz olvasóból négy már harmincas vagy annál idősebb. Vége tehát annak a korszaknak, amikor lényegében csak a fiataloknak szólt a háló.









A FigyelőNet olvasója 1

Az FN Önök szerint
Erősségeink:

• Konkrét tartalom, cikk, rovat (258 említés, a válaszadók 45,6%-a),
• Gazdasági hírek, Hírforrás, Színes rovat
• Konkrét szolgáltatás, illetve szolgáltatások általában (224 említés,
39,6%),
• Adatbánya, Állásajánlat, Cégmonitor
• Frissesség, naprakészség (103 említés, 18,2%)
• Sokféleség, sokszínűség (74 említés, 13,1%)
Gyengeségeink:
• Konkrét szolgáltatás hiányosságai, hiányosságok a szolgáltatásokkal
kapcsolatban (41 említés, 7,2%)
• Megjelenés, designnal kapcsolatos észrevételek (40 említés, 7%)
• Letöltés nehézségei, problémái (28 említés, 4,9%)
• Hiányolt több, megfelelőbb linkajánlat (21 említés,
3,7%)

A FigyelőNet olvasója 1
A FigyelőNet olvasója 3

(További diagramok >>)

Az is érdekes, hogy mit szeret az olvasónk a FigyelőNeten. Leginkább azt, hogy friss, aktuális, naprakész, sokoldalú, változatos, könnyen áttekinthető, érdekes, informatív, korrekt, pontos, mély, átfogó – igaz, mi ajánlottuk ezeket a kategóriákat, de a negatívakat is, nem aktuális, nem friss, nem mély.

Vagyis az arányok az izgalmasak. Sőt azok sem. Hiszen akinek nem tetszik a stílusunk, a szerkesztés igényessége, a lap szerkezete, a témaválasztás igényessége, az elmegy máshová. Szerencsére – amennyire ezt mi követni tudjuk, a hasonló tartalmú honlapok közül a FigyelőNet látogatottsága nőtt a legnagyobb arányban.

Az ilyen mondatok kapcsán más esetekben bennünk automatikusan felmerülő gyanakvás miatt most gyorsan hozzátesszük, hogy kicsik voltunk akkor, 2500-as napi “példányszámmal”, és ma se vagyunk nagyok a nyolcezres sessionnel – ez az egyik hivatalos mérőszám, amely talán a leginkább hasonlítható a példányszámhoz.

Persze a felmérésnek célja volt, mégpedig az, hogy segítsen eldöntenünk: mit csinálhatnánk még jobban. Ha jól olvastuk a táblákat, akkor ez: a hírszolgáltatás bővítése, annak ellenére, hogy azzal volt a legelégedettebb az FN olvasója, illetve a személyes szolgáltatások, a Színes rovat fejlesztése, több izgalmas és érdekes cikk.

Ezen vagyunk.

És köszönjük a segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik