Gazdaság

Múlt és jelen Novell-módra

1979-1990.

A számítógépek és lemezes operációs rendszerek készítésére létrejött cég a nyolcvanas évek elejétől vezető szerepet tölt be a hálózati operációs rendszerek piacán.

1990-2000.

A NetWare operációs rendszer a hálózati operációs rendszerek piacán vezet, s közben a Novell az internet felé kacsint: a nevéhez fűződik az első többplatformos címtár, az NDS eDirectory.

2000.

FEBRUÁR. Megszületik a One Net vízió, deklarálják, hogy a fejlesztések az egyetlen univerzális hálózat irányában történnek.

MÁRCIUS. A címtáralapú hálózati infrastruktúra modell, a DENIM kifejlesztése.

ÁPRILIS. A CMGion létrehozása a CMGI-vel és a Sunnal. Az új cég a központilag biztosított szolgáltatások számára kínál hatékony megoldásokat (alkalmazásokban, tartalomfejlesztésben).

MÁJUS. A vállalati struktúra átszervezése, új üzletcsoportok kialakítása.

JÚNIUS. Új tartalomcserélő technológia, a Content Exchange bemutatása, amely az internetes tartalom továbbítását gyorsítja fel.

AUGUSZTUS. A Novell onDemand szoftver piacra dobása, amellyel az alkalmazás-, illetve internetszolgáltatók előfizetéses alapon kínálhatják biztonságos hálózati megoldásaikat.

SZEPTEMBER. Elbocsátják a cég alkalmazottainak 16 százalékát, s új tévés marketingkampányt indítanak a One Net jegyében.

OKTÓBER. A PartnerNet projekt elindítása, amelynek keretében a partnerek segítséget kapnak ahhoz, hogy áttérjenek a piac által diktált szolgáltatásmodellre.

NOVEMBER. Új hálózati termékek és partnerkapcsolatok bejelentése, e-business szerződés az Egyesült Királyság hadügyminisztériumával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik