Gazdaság

Hipotézisek

PÉNZÜGYI BEFEKTETÉS. A Milford Holdings mögött álló befektető a kedvező iparági előrejelzésekre alapozva a BC-részvényeket pénzügyi befektetésként kezeli, és részesedését később egy szakmai befektetőnek kívánja értékesíteni, amely talán a Mol is lehet.

POZÍCIÓERŐSÍTŐ LÉPÉS. A mostani vevő mögött álló Gazprom, illetve valamelyik hozzá közeli orosz társaság a magyar petrolkémiai vertikum fölötti ellenőrzés megszerzésével saját érdekérvényesítő képességét, tárgyalási súlyát igyekszik növelni, de igazi célja “mindössze” a Mol gázüzletágának megszerzése. Ezután kivonul a számára semmiféle szinergikus hatást nem nyújtó vegyipari cégekből.

SZAKMAI BEFEKTETÉS. A Milford mögött benyomuló – valószínűleg orosz – társaság átveszi a BC és azon keresztül a TVK irányítását, esetleg a cégek részvényesei felé felvásárlási ajánlatot tesz és a részvényeket kivezeti a tőzsdéről. Ebben az esetben nem zárható ki, hogy Milford mögé rejtőző társaság gazdasági súlyát érvényesítve rövidesen beülteti képviselőit a Mol vezető testületeibe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik