Gazdaság

PINIBŐL KOMETA – Húsos üstökös

A húsipar általános nehézségei ellenére nagy ívű üzleti pályát indított el a kaposvári Pini húsfeldolgozó új olasz tulajdonosa, a Kometa. Az olasz Pedranzini-család tavaly augusztusban az addigi 25 százalék után 76 százalékos többséget szerzett a kaposvári húsfeldolgozóban, az ország egyik legmodernebb ilyen létesítményében. A gyors konszolidációnak máris mutatkoznak az eredményei. Az 1998-as veszteséges év után tavaly 15 milliárd forint árbevétel mellett, 400 ezer sertés feldolgozásával mintegy 250 millió forintos adózás előtti eredményt ért el, miközben 300 millió forintért korszerűsítette a csomagolást. Az idei tervek szerint további 400-500 millió forintos fejlesztéssel, 450 ezer sertés vágásával, 19-20 milliárd forint forgalmat és félmilliárd forint adózás előtti eredményt vár a tulajdonos. A terméklistáról fokozatosan tűnik majd el a Pini márka. Az új fejlesztésű prémium termékek már a tulajdonos nevétől független Kometa logóval jelennek meg. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik