Gazdaság

Honi hackertörténelem

1997. MÁRCIUS 19. A MatávNet 1200 előfizetőjének azonosítója és jelszava jelent meg több magyar levelezőlistán. Az adatokat a cég szerverének üzemzavarát kihasználva szerezték meg.

1997. NOVEMBER 12. A DataNetnél, az ügyfelek által elhelyezett szerverekre törtek be holland hackerek, akik – figyelve a hálózati forgalmat – több jelszóhoz is hozzájutottak.

1999. JÚLIUS 15. A Gábor Dénes Műszaki Főiskola szerverét ért támadás következtében a betolakodó humoros megjegyzésekkel firkálta tele az intézmény weboldalát.

1999. JÚLIUS 20. A Microsoft Magyarország viszonteladóknak fenntartott oldalát törte fel egy Rebels Hacker Crew nevű csapat, amely a céget lejárató megjegyzéseket tett fel a site-ra. Ugyanekkor a Pronet internetszolgáltató webhelyét is átalakították, és oda is feltették saját irományukat.

2000. JANUÁR 7. Feltörték az Elender Rt. egyik kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó szerverét, és kicserélték a cég nyitóoldalát, amelyen feltüntették több mint 1900 ügyfél felhasználói nevét és jelszavát. Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést többek között jogosulatlan adatkezelés, rágalmazás vétsége, üzleti titok megsértése és számítógépes csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt.

2000. JANUÁR 10. Feltörték az érdi önkormányzat szerverét, és a város honlapjára kitették azoknak az adatait, akik az önkormányzatnál fizettek elő az internetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik