Gazdaság

Számolgatás nélkül

Ellenzői és támogatói egyaránt vannak az all inclusive-nek azok között, akik valaha is kipróbálták külföldön. Van, aki élvezi, hogy ki sem kell mozdulnia, megkap mindent egy helyen, másoknak pedig pont az a baja, hogy helyhez kötöttek a szolgáltatások. Egyeseknek az a jó, hogy maguk válogathatnak a svédasztalról, másoknak épp’ az önkiszolgálósdi nem tetszik.

Az ötletgazda franciákat mindenesetre az vezérelte, hogy a vendégek felszabadultan üdülhessenek, ne kelljen azt számolgatniuk, mi mennyibe kerül, megengedhetik-e maguknak vagy sem, hanem az egy összegben kifizetett pénzzel legyenek túl e problémán.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke szerint az ország adottságai sem teszik lehetővé, hogy több szezonon át, folyamatosan lehessen telíteni a vidéki szállodákat. Mint mondja, az all inclusive-nek ott van értelme, ahol tervezhetően és biztosan hónapokig hó van, vagy ahol éppen az egész éves nyár teszi egzotikussá a helyet. Nehéz all inclusive-et építeni arra a néhány hónapra, amíg nálunk jó idő van. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik