Gazdaság

Programozott balesetek, 1999.

FEBRUÁR. Egy rosszul működő számítógép több mint egy órára leállította New York City 911 rendszerét.

ÁPRILIS. Az Intuit szoftvercég két adófeldolgozó programja 16 órára megbénult, éppen két nappal az adó-visszatérítések esedékessége előtt.

MÁJUS. Szakértői csoportok rámutattak, hogy a Microsoft két böngészőjének – a Yahoonak és az Excite-nak – számos biztonsági hiányossága van.

JÚNIUS. Egy repülésbiztonsági berendezés hibás magassági információt adott egy koreai utasszállító gépnek, mire az feljebb emelkedett, s majdnem összeütközött a British Airways egyik gépével.

AUGUSZTUS. Japán közlekedési eszközökön navigációs berendezések ezrei fagytak le, amikor visszaállították a dátumot a központi koordinációs rendszerben.

OKTÓBER. A Hershey’s édességgyártó vállalati szoftverében felmerülő probléma szállítási késedelmeket okozott. Egy számítógépes hiba két és fél órán keresztül akadályozta az online kereskedelmet a Charles Schwab & Co.-nál; az ügyfelek addig a cég kisebb irodáin keresztül és telefonon intézhették csak üzleti ügyeiket. A Whirlpool legújabb készülékeinek kiszállítását hátráltatta szoftver-inkompatibilitás.

NOVEMBER. A Toshiba 2,1 milliárd dolláros kártérítést kénytelen fizetni, mert bizonyos laptopjaiban a lemezmeghajtó egység csipjét hibás mikrokóddal gyártotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik